Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

En özel sporcularla rüya gibi bir yarış

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, Saran Group'un katkılarıyla ilk kez Fethiye-Ölüdeniz'de düzenlendi. Ben de bu sayede görmeye, yaşamaya, sevmeye doyamayacağınız çok özel insanlarla tanışma fırsatı yakaladım. Neler yaşamadık ki o gün... Kadın olduğum için yüzme yarışında centilmenlik yapıp beni geçmediler. Onlarla dans ettik, mutluluktan ağladılar. Mizah duyguları çok gelişmiş; onlar anlattı, biz kahkahalarla dinledik. Bana öylesine güzel duygular yaşattıkları için kendimi gerçekten çok şanslı hissediyorum. Onlar kanatsız melekler; iş yerinde dedikodu yapma, başkalarının kuyusunu kazma, önünü kesme, kötülük yapma ve yalan söyleme gibi adetleri yok. Böylesine iyilik meleklerine 'Engelli' demek çok yanlış. Onlar çok ama çok özel insanlar.

SİNAN AKÇIL'DAN ÇOCUKLARA
Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası; imkan verildiğinde özel bireylerin başaramayacakları hiçbir şey olmadığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için gerçekleştirildi. Farklı yaş gruplarından 32 sporcunun katıldığı şampiyona öncesinde Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile birlikte ünlü sanatçı Sinan Akçıl da özel sporcularla bir araya gelip onlara moral verdiler. Çocukların Sinan Akçıl'a olan sevgileri inanılmazdı. Akçıl'ın kalbi; özellikle bu tip etkinliklere katılmak için para isteyen ünlülere örnek olacak cinsten, bravo! Ayrıca bu özel sporculara karşı davranışları da... Sinan Akçıl bütün çocuklarla tek tek ilgilenip hepsiyle uzun uzun sohbet etti ve aileleriyle görüştü. Ünlü sanatçı çocuklara sarıldı, şarkı söyledi. Bu arada o kendine bir partner aldı, ben kendime bir partner aldım; tango yaptık. Akçıl, bunca güzel olayın üzerine çocukları çok mutlu edecek müjdeli bir haber verdi. Sanatçı, çocuklar için bir şarkı yapabileceğini ve bunun gelirini de seve seve onlara bağışlayacağını söyledi.

'SENİ GİDİ ÇAPKIN'
Turnuvanın açılışında Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi sporcularla birlikte Ölüdeniz'de yüzdü. "Saran Group olarak her fırsatta özel sporcu kardeşlerimizle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Bu konuda farkındalık yaratmayı ve örnek olmayı amaçlıyoruz" diyen Sadettin Saran, ölene kadar özel sporcuların 'Sadettin Ağabeyleri' olacağını söyledi. Çok duygusaldı ama yaşadığı ve yaşattığı mutluluk görülmeye değerdi. Çocuklarla yarış yaptıktan sonra kendisine küsen birkaç sporcu oldu; kırmadı onlarla da yüzdü. Denizden tam çıktı bu sefer diğeri küstü, yine atladı yine atladı. Saran; yarış bittikten sonra kız sporculardan birini öptü, diğeri onu öpmedi diye kıskanıp "Seni gidi çapkın" dedi. Bu sözlere çok gülen Saran, hemen ona da sarılıp gönlünü aldı. En çok tebriği Sadettin Saran hak ediyor.

BİR ANEDEN RİCA
Kız sporculardan daha önce Türkiye şampiyonu olan Şevval'in annesi, yarış sonrası bir ricada bulundu. Dedi ki: "Siz basın mensupları her yerde engelli, Down Sendromlu yazıyorsunuz. Bu yüzden onlar kendilerini başka bir dünyadan gibi kötü hissediyor. Şevval bana 'Anne neden Down Sendromlu yazıyor?' dediğinde ben bu lafın altında çok ezildim açıklayamadım." Okuyanlar okumayanlara iletirse bu tatlı annenin ricasını belki bir iyiliğimiz dokunur. Bu arada Şevval siyaset konuşuyor, bazı şeyleri hepimizden çok iyi biliyor.

SAMİ'DEN KOMEDİ ŞOV
Yarışmanın en tatlılarından daha önce İstanbul Boğazı'nı yüzerek gezen Sami, yarıştan sonra yanıma geldi. "Seni çok seviyorum" diyerek sarılıp öptü. Bunun üzerine Sami'nin babası "Oğlum bu kızla mı evlendireceğiz seni?" diye sorunca Sami, verdiği cevapla herkesi kahkahaya boğdu: "Ne evlenmesi baba! Baksana kız kocaman ben bununla evlenir miyim?" Ben de durur muyum? "Ee Sami, 'Seni seviyorum' dedin bana" dedim. "Sus sen. Ben sana bisiklet hediye alacağım; hem de kendi paramla, babamınkiyle değil" dedi. Dünya tatlısı Dila'm vardı bir de... Bonesini takınca tanıyamadım, "Ceren sen misin?" diye sordum, "Ben Dila" dedikten sonra çekip gitti, küstü. Allah'ım kahroldum, dünyanın en hassas varlıkları onlar. "Sabahtan akşama kadar yarışacağım seninle söz, affet" diye gönlünü almak istedim. Meleğim hemen affedip "Birinci olacağım" dedi, başka da bir şey demedi. Onlar hepimize örnek azme ve başarıya sahipler.

ULUSLARARASI OLACAK
Özel bireylere imkan verildiğinde hayatın kıyısında ve köşesinde değil, tam ortasında yer alabildiklerini kanıtlama hedefiyle organize edilen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, Eylül ayında yabancı sporcuların da yüksek sayıdaki katılımıyla bu kez uluslararası seviyede düzenlenecek. Nice hayırlı etkinliklere...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA